Quick & tasty chocolate !!
Ingredients (ಬೇಕಾಗುವ ಪದಾರ್ಥಗಳು):
1 cup Coconut Oil (Cocoa Butter | Butter) | ತೆಂಗಿನ ಎಣ್ಣೆ (ಕೋಕೋ ಬೆಣ್ಣೆ | ಬೆಣ್ಣೆ)
1 cup powdered Sugar | ಸಕ್ಕರೆ ಹುಡಿ
1 cup Milk powder | ಹಾಲಿನ ಹುಡಿ
3 Tbs Cocoa powder | ಕೋಕೋ ಹುಡಿ
5-10 drops (1/4 tsp) of Vanilla Essence | 5-10 ಬಿಂದು (1/4 ಚಮಚ) - ವೆನಿಲ್ಲಾ ಎಸೆನ್ಸ್
2 tsp crushed dry Nuts (Optional) | ತುಂಡು ಮಾಡಿದ ಒಣ ಬೀಜಗಳು (ಬೇಕಿದ್ದರೆ ಮಾತ್ರ)
Recipe (ಮಾಡುವ ವಿಧಾನ):
Put Milk powder, Sugar powder, Cocoa powder in a vessel and mix.
Add the mixed dry ingredients, vanilla essence and mix then well. The consistency should be thick as shown in the picture below.
Put it in a chocolate mould and spread as shown in the picture below.
Put it in a freezer for about 2-3 hrs. Remove the chocolate from the mould and serve. Store it in freezer or refrigerator.
Tips (ಸಲಹೆ):
* If you do not like the smell of coconut oil, you can replace it with cocoa butter or plain butter but it will not be harder as prepared using coconut oil
* Chocolate will melt if it is exposed to room temperature
* If you do not have mould, regular tray or plate can be used. Once the chocolate becomes little hard, it can be cut into pieces using a knife
-------------------------------------------------------------------------
* ತೆಂಗಿನ ಎಣ್ಣೆಯ ಪರಿಮಳ ಇಷ್ಟವಾಗದವರು ಕೋಕೋ ಬೆಣ್ಣೆ | ಬೆಣ್ಣೆಯನ್ನು ಬಳಸಬಹುದು, ಆದರೆ ಬೆಣ್ಣೆಯಲ್ಲಿ ಮಾಡಿದ ಚಾಕಲೇಟ್ ತೆಂಗಿನ ಎಣ್ಣೆಯಲ್ಲಿ ಮಾಡಿದಷ್ಟು ಗಟ್ಟಿಯಾಗಿ ಬರುವುದಿಲ್ಲ
* ಸಾಮಾನ್ಯ ತಾಪಮಾನದಲ್ಲಿ ಚಾಕಲೇಟ್ ಬೇಗನೆ ಕರಗಿ ನೀರಾಗುತ್ತದೆ
* ಚಾಕಲೇಟ್ ಹಾಕಲು ಅಚ್ಚು ಇಲ್ಲದಿದ್ದರೆ ಒಂದು ತಟ್ಟೆಯಲ್ಲಿ ಹಾಕಿ, ಸ್ವಲ್ಪ ಗಟ್ಟಿಯಾದ ಮೇಲೆ, ಒಂದು ಚೂರಿಯಲ್ಲಿ ಬೇಕಾದ ಆಕೃತಿಯಲ್ಲಿ ಕತ್ತರಿಸಿಕೊಳ್ಳಿ
No comments:
Post a Comment