Powder prepared using dried coconut, roasted garlic & spices
Ingredients:
1.5 cups grated Dry Coconut | ಕೊಬ್ಬರಿ ತುರಿ
20 - 25 cloves of Garlic | ಬೆಳ್ಳುಳ್ಳಿ
1/2 cup Peanut (Groundnut) | ನೆಲಗಡಲೆ (ಶೇಂಗಾ)
1 Tbs Sesame seeds | ಎಳ್ಳು
Pinch of Asafeotida | ಚಿಟಿಕೆ ಇಂಗು
2 - 3 Red Chillies | ಕೆಂಪು ಒಣ ಮೆಣಸಿನ ತುಂಡು
1/4 tsp Turmeric powder | ಅರಶಿನ ಹುಡಿ
1/2 - 1 tsp Chilly powder | ಮೆಣಸಿನ ಹುಡಿ
1/2 tsp Pav Bhaji Masala | ಪಾವ್ ಭಾಜಿ ಮಸಾಲೆ ಹುಡಿ
1/4 tsp Monkey Jack powder or Amchoor powder | ಉಂಡೆ (ಕೆತ್ತೆ) ಹುಳಿ ಹುಡಿ ಅಥವಾ ಮಾವಿನ (ಆಮಚೂರ್) ಪುಡಿ
Salt to taste | ರುಚಿಗೆ ತಕ್ಕಷ್ಟು ಉಪ್ಪು
2 tsp Oil | ಎಣ್ಣೆ
Recipe:
Grate the dry coconut and keep it aside.
Switch off the flame. Once it's cooled, put it in a Mixer and crush it to course powder as shown in the picture below.
Store it in an airtight container. For longer shelf life store this in a refrigerator.
No comments:
Post a Comment